Saskeselyűcsúcs

Gődény Jonatán

2017. január 26. 12:54 - Hegyek Vándora

godeny_jonatan.jpg

Gődény Jonatán
Filozófus, író

Email: godeny.jonatan[kukac]gmail[pont]com

Nyomtatott publikációk (academia.edu)

Tenzin Wangyal: A tudat természetének csodái (könyvfordítás)
Belelapozás a könyvbe
A hét könyve (2019. január 25.)
További fordítások
Folyóirat-ajánló (Ars Naturae)
A filozófia jelenkori érvénye (Magyar Szemle)
Saskeselyűcsúcs írások
The Great Parody (A nagy paródia című írás angol fordítása)

A Debreceni Egyetemen végeztem el a filozófiát mesterszakon 2015-ben. Filozófusnak tartom magam a szó eredeti értelme szerint. A filozófus az, aki kedveli (filo) és keresi a bölcsességet (sophia) és azokat, akik annak birtokában vannak. Bölcsesség alatt nem az általános ismeret- és tapasztalat-felhalmozást értem, hanem a metafizikai önismerettel és önmegvalósítással kapcsolatos tudást. A metafizika túlmutat világon és emberen, de mindenekelőtt azon a hétköznapiságon, ami rátelepedett életünkre, elfedve valódi céljaink és küldetésünk mikéntjét. Feladatomnak azt tekintem, hogy ezeknek a korlátoknak az áttöréséhez nyújtsak segítséget a magam képességei szerint.

Egyéb kiegészítő tanulmányaimnak (pszichológia, 2008–2010; összehasonlító vallástudomány, politológia, társadalomelmélet, 2012–2015) köszönhetően egy olyan átfogó rálátásra és létszemléletre tehettem szert, amely révén saját magunk és a világ problémáinak feltárásában és azok orvoslása vonatkozásában véleményem szerint hasznos és egyedi meglátásokkal szolgálhatok.

A filozófus az én szememben nem könyvmoly és szobatudós, hanem életét tudatosan élő személy, aki életbeli tetteit önmaga meghaladásának, felülmúlásának, saját határai kiterjesztésének szenteli. A filozófus olyan ember, aki a megfelelő tekintélyek útmutatásait figyelembe véve utat tapos magának a félelmetes, ám legalább annyira rejtélyesnek és izgalmasnak ígérkező ismeretlenbe...

a-thousand-li-of-rivers-and-mountains.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://saskeselyucsucs.blog.hu/api/trackback/id/tr8112157465
süti beállítások módosítása